Frasiga våfflor

15 m
4
Frasiga våfflor
Foto: Matton
Från Nyhetsmorgon

För att få en frasig smet ska alla ingredienser vara riktigt kalla. Då får smeten en ”chock” i det varma järnet och gräddas riktigt frasiga.

TIPS! Smeten kan man smaksätta. Testa t ex med mald hasselnöt, hackad choklad, bittermandel, mandelmassa, pistagenötter, kardemumma etc. Servera med glass, vispad grädde eller ricotta vispad med crème fraiche. Toppa med bär, frukt eller choklad. Testa att strö kokos eller nötter över smeten i järnet, när smeten gräddas rostas kokos och nötter.

25 mars 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 125 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 dl kall mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 kalla ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt sodavatten

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg.
  2. Tillsätt bakpulver, matfett och sodavatten.
  3. Hetta upp järnet rejält och grädda våfflorna i lätt smörat järn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept