Frasiga våfflor

Frasiga våfflor
Foto: Matton
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Frasiga våfflor

6 ingredienser

15 m

För att få en frasig smet ska alla ingredienser vara riktigt kalla. Då får smeten en ”chock” i det varma järnet och gräddas riktigt frasiga.

TIPS! Smeten kan man smaksätta. Testa t ex med mald hasselnöt, hackad choklad, bittermandel, mandelmassa, pistagenötter, kardemumma etc. Servera med glass, vispad grädde eller ricotta vispad med crème fraiche. Toppa med bär, frukt eller choklad. Testa att strö kokos eller nötter över smeten i järnet, när smeten gräddas rostas kokos och nötter.

Ingredienser

portioner
  • 125 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl sodavatten

Gör så här

  1. Se till att alla råvaror är kalla. Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg.
  2. Tillsätt bakpulver, matfett och sodavatten.
  3. Hetta upp järnet rejält och grädda våfflorna i lätt smörat järn.