Lax med rabarber

Lax med rabarber
Foto: Luckyday
Från Nyhetsmorgon

Ugnsbakad lax serveras med glaserad kålrot, rabarbersalsa och pressad potatis.

22 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

Lax

  • 800 g lax av bra kvalitet
  • 1 msk smör
  • salt

Potatis

  • 600 g potatis
  • 400 g kålrot
  • 1 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk smör

Salsa

  • 200 g rabarber
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Lax
    Dela laxen i stora portionsbitar.
  2. Stek ena sidan av laxen i en torr, het panna i cirka 2-3 minuter. Vänd på laxen och sänk värmen.
    Addera smöret och ös laxen med hjälp av en sked. Låt laxen tillagas 3-4 minuter på varje sida, när den är klar ska den vara medium well. Smaka av med salt.
  3. Potatis och kålrot
    Skala och koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten. Separera kålroten och potatisen när de är färdigkokta. I en kastrull, koka socker, vinäger och smör tills det tjocknar. Häll i kålroten och låt den glaseras. Pressa potatisen.
  4. Salsa
    Skala och tärna rabarber och salladslök. Lägg i en skål och häll i rapsolja, vinäger, salt och socker. Blanda väl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept