Stefans rabarberpaj

Rabarberpaj
Foto: Jens Nordström

Stefans rabarberpaj

Av: Stefan Persson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

ca 1 h

Rabarberpaj, enkel och god variant. Stoppa in den i ugnen medan du äter middagen och du har en rykande varm efterrätt när du ätit klart.

Ingredienser

portioner

Rabarberpaj

  • 100 g smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 300 g rabarber

Till servering

  • vaniljsås (eller vaniljglass)

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
  2. Rör hela tiden, låt svalna.
  3. Blanda alla torra varor i en skål.
  4. Rör i smörblandningen och ägget.
  5. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
  6. Skala rabarber och skär den i centimetertjocka skivor.
  7. Täck smeten med rabarber och tryck ner den i degen.
  8. Rabarberpajen gräddas i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills den är gyllenbrun.
  9. Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.