Rabarberpaj

ca 1 h
6
Rabarberpaj
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Rabarberpaj, enkel och god variant. Stoppa in den i ugnen medan du äter middagen och du har en rykande varm efterrätt när du ätit klart.

28 juli 2010
Visa mer
ca 1 h
6

Du behöver

Rabarberpaj

  • 100 g smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 300 g rabarber

Till servering

  • vaniljsås eller vaniljglass

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
  2. Rör hela tiden, låt svalna.
  3. Blanda alla torra varor i en skål.
  4. Rör i smörblandningen och ägget.
  5. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
  6. Skala rabarber och skär den i centimetertjocka skivor.
  7. Täck smeten med rabarber och tryck ner den i degen.
  8. Rabarberpajen gräddas i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills den är gyllenbrun.
  9. Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept