Sébastien Boudets hemgjorda mandelmassa

Från Nyhetsmorgon

Är du sugen på att göra egen mandelmassa? Prova Sébastien Boudets recept på hemgjord mandelmassa.

13 februari 2014
Visa mer

Du behöver

  • 200 g mandlar
  • 5 dl varmt vatten (50°C)
  • 300 g socker

Gör så här

  1. Ställ mandlarna i en skål och häll över det varma vattnet sätt på en lock eller en tallrik över och låt det hela ligga under natten.
  2. Häll bort vattnet som finns kvar i skålen och häll mandlarna i en mixer. Häll över sockret och mixa till önskad textur och grovhet (blir mandelmassan alltför tjock kan man tillsätta lite grädde). Et voila!
  3. Förvara din hemgjorda mandelmassa i kylskåp i ett tättslutande burk och använd den inom sju dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept