Färska vårrullar med jordnötsdipp

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Vegetariska färska vårrullar med tofu, avokado och jordnötssås. Ja, det är lite pilligt att göra färska vårrullar innan man fått in snitsen. Och ja, det ser ut lite som om man lagt mat i gummi. Men ändå! Det är värt det, för det blir extremt gott. /Sara och Lisa

Tips! En alternativ fyllning är att woka ihop morot, purjolök, böngroddar, cashewnötter, koriander och kokade glasnudlar med lite hoisinsås och riven färsk ingefära. Då får vårrullarna en mer tillagad och aningen mer kryddstark känsla.
Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

3 januari 2015
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Rullar

  • 1-2 morötter
  • 3 avokado
  • 400 g tofu, naturell eller marinerad (finns ofta kyld i anslutning till ostdisken)
  • 7 stänger vårlök
  • 3 dl cashewnötter
  • 150 g böngroddar (färska el konserverade)
  • 1 kruka färsk koriander
  • ca 16 rispapper (finns i vanlig lite större mataffär, eller på ett ”asienlivs”)

Dippsås

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl hett vatten
  • 0,5 dl sweet chili-sås
  • 2 msk japansk sojasås
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Skala moroten och skär i tunnar skivor, skiva avokado, tofu och vårlök, hacka nötterna grovt.
  2. Lägg ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan morot, avokado, tofu, vårlök, böngroddar och några blad koriander i en avlång hög på mitten. Slå in rullar enligt beskrivning på paketet.
  3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål. Tillsätt sweet chili-sås
, soja och sesamolja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept