Fiskpaket med torskfilé och grönsaker

ca 30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Paolos italienska fiskpaket - cartoccio di pesce con verdure. Använd skinnfria fiskfiléer i inte alltför stora bitar.

Alf Tumbles vintips
2188 Saint Clair Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay 2012 Nya Zeeland, Marlborough
Varmrätten är lätt och fin i sina smaker men har ändå intensitet. Därför växlar vi upp vinet en smula både när det gäller smakrikedom och fyllighet. Det här vinet har jäst på ekfat och därmed fått en lätt rostad ton. Tillsammans med en släng tropisk frukt klarar det av allt som finns på tallriken.

10 januari 2014
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

  • 800 g torskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 8 små potatisar, gärna färskpotatis under säsong
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk kapris
  • 10-12 körsbärstomater, delade i halvor
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, grovhackad
  • 3-4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ark aluminiumfolie

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj paprikorna och skär dem i halvor. Ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna inne i paprikan och skär dem sedan i strimlor.
  3. Skölj och ansa purjolök och fänkål. Skär dem i tunna strimlor.
  4. Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Passa noga så att potatisen inte blir överkokt. Häll av vattnet och ånga av.
  5. Skölj snabbt av fiskfiléerna med kallt vatten. Torka av med hushållpapper. Salta och peppra på fiskens båda sidor.
  6. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i paprikastrimlor, purjolök och fänkål, salta och stek dem i ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga.

  7. Rör i vitlök, kapris, körsbärstomater, persilja och timjan. Stek sedan alltsammans i ca 4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg fisken på ett smort aluminiumfolieark och fördela potatisen och grönsaksblandningen på fisken. Droppa över olivolja, tillslut folien och sätt sedan in paketen i ugnen, i ca 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept