Från Nyhetsmorgon

Sagolika scones

45 min
10 - 12
Sagolika scones
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
10 - 12

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 500 g vetemjöl special
  • 12 g bakpulver
  • 10 g salt
  • 100 g socker
  • 170 g smör
  • 260 g mjölk

Gör så här

  1. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
  3. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
  5. Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
  7. Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept