Nöttoppar med choklad

45 min
Nöttoppar med choklad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Godare nöttoppar än så här finns inte! Lite sega med rik nötsmak och dessutom glutenfria. Det är mina vänner på Bergs Konditori på Marstrand som står för receptet /Monika Ahlberg

6 juni 2014
Visa mer
45 min

Du behöver

  • 450 g hasselnötter (ca 8 dl)
  • 125 g mandelmassa
  • 1,5 dl strösocker
  • 4-5 äggvitor

Garnering

  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Mal hasselnötterna och riv mandelmassan fint.
  2. Blanda med sockret. Rör ner äggvita tills hasselnötssmeten blir spritsbar. Spritsa eller klicka ut
    toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakorna i 250 grader varm ugn i ca 8 minuter eller tills de fått vacker färg på toppen.
  4. Ta ut och låt svalna. Smält chokladen till garneringen i ett vattenbad och doppa botten av varje kaka i den smälta chokladen. Låt stelna. Kakorna går bra att frysa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept