Drottningkaka

45 min
Drottningkaka
Foto: TV4
45 min

Du behöver

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • smör och ströbröd till formen

Fyllning

  • 250 g hallon och blåbär, frysta går bra

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker vitt och poröst.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till smeten. Blanda till sist ner mjölken.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form à ca 1,5 liter. Häll på bären och tryck ner dem lite lätt.
  5. Grädda kakan i 175 grader i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk. Stjälp upp kakan och servera. Kakan kan frysas.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept