Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron

Pumpasoppa Bonne femme med ingefära och citron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Du behöver

  • 200 g muscatpumpa
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl creme fraich
  • 0,5 st citron. saften
  • 1 bit skalad och riven ingeära
  • 50 g panchetta
  • rostade pumpafrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i centimeterstora bitar. Mät upp buljong och vill vin i en gryta och lägg ner pumpan. Koka upp och sjud till den blivit mjuk.
  2. Tillsätt ingefära, citron och creme fraich och mixa sedan soppan slät. Salta och peppra.
  3. Tärna panchettan och stek den krispig. Servera med lite panchetta i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept