Kladdkaka

25 m
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.

27 februari 2012
Visa mer
25 m
6 - 8

Du behöver

Kladdkaka

  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • ströbröd

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
  4. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
  5. Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept