Papaya and coconut cookie

30 min
15 st
Papaya and coconut cookie
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Kakor gjorda på kokossocker och bovetemjöl. Smaksatta med papaya och kokos. Recept av grundaren av Naked juice bar.

17 juli 2014
Visa mer
30 min
15 st

Du behöver

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosolja
  • 2 dl kokossocker
  • 1 ägg
  • 1 krm mald vaniljstång
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl torkad papaya
  • 0,5 dl kokos

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop kokossocker, ägg, kokosolja och vanilj.
  3. Blanda torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten.
  4. Använd 2 matskedar smet per kaka och forma bollar som placeras på bakplåtspapper med ungefär 3 cm mellanrum. Platta ut bollarna till "cookies" med en gaffel.
  5. Baka 15-17 minuter i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna en stund på plåten och överför dem sedan till galler där de får svalna helt. Förvara i lufttät burk.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept