Fläskfärsfrikadeller med curry och dinkel

Fläskfärsfrikadeller med curry och dinkel
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Frikadeller av fläskfärs som serveras med currysås och grönsaksdinkel.

1 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 3 msk mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0,5 msk mald kummin
  • salt och peppar
  • 1 msk curry
  • 0,5 msk rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk lantbuljongpulver
  • 0,5 msk vinäger
  • 2 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 4 dl dinkelkorn
  • 2 st medelstora morötter
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  2. Skala och hacka löken fint. Spar hälften av löken till såsen. Blanda ner lök, ägg, kummin och fläskfärs i ströbrödsblandningen.
  3. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Forma frikadeller, ca 3 cm i diameter, av smeten.
  4. Koka upp lättsaltat vatten. Sänk värmen och sjud frikadellerna ca 5 minuter.
  5. Fräs curry och lök i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, lantbuljongpulver, vinäger och grädde.
  6. Koka upp och låt stå och småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna i såsen precis innan servering.
  7. Koka dinkelkornen mjuka i vatten enligt anvisning på paketet.
  8. Skala och skiva morötterna tunt. Dela purjolöken på längden. Skölj noga och strimla tunt.
  9. Fräs morot, purjo och kokt dinkel i en stekpanna med olja. Det ska inte ta färg. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera frikadellerna i såsen tillsammans med dinkelfräset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept