Isad clementinsoppa

Isad clementinsoppa
Foto: Stefan Edetoft
Från Nyhetsmorgon

Isad clementinsoppa med vit chokladmousse och morotsbiskvier. Receptet räcker till 6-8 personer.

Ta till vara på alla clementiner som ligger kvar i skålen. Det går åt en hel del till det här receptet. En frisk dessert som lyfter upp måltiden. /Louise

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


2 februari 2012
Visa mer

Du behöver

Clementinsoppa

  • 2,5 kg clementiner
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st gelatinblad

Vit chokladmousse

  • 150 g vit choklad, hackad
  • 3 st äggulor
  • 3 dl grädde, vispad

Morotsbiskvier

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk äggvita
  • 2 dl morötter, finrivna

Gör så här

  1. Clementinsoppa
    Pressa saften ur clementinerna med en juicepress.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  3. Skrapa ur fröna från vaniljstången och koka upp med clementinjuice, vitt vin och strösocker.
  4. Tillsätt gelatinbladet och låt svalna.
  5. Häll upp i en burk med lock och frys in.
  6. Ta fram soppan på morgonen och låt den tina långsamt i kylen innan servering så den fortfarande är isig.
  7. Vit chokladmousse
    Smält chokladen över vattenbad.
  8. Lägg äggulorna i en bunke och vispa försiktigt ner den smälta chokladen lite i taget.
  9. Rör till en slät kräm och låt svalna.
  10. Ta en sked grädde och rör i chokladkrämen (för att jämna ut temperaturerna).
  11. Vänd i resterande grädde och ställ kallt.
  12. Morotsbiskvier
    Sätt ugnen på 175 grader.
  13. Rör mandelmassan med socker och äggvita till en jämn smet.
  14. Tillsätt morötterna blanda ytterligare.
  15. Klicka ut små klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8-10 minuter tills biskvierna fått fin färg.
  16. Servering
    Häll upp cirka 1 dl soppa i varje glas och lägg på en sked vit chokladmousse.
  17. Garnera med morotsbiskvierna och pudra över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept