Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad

20 min
4
Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad
Foto: Ulrika Ekblom
Från Nyhetsmorgon

Grillad kalvschnitzel som serveras med varm spenatsallad och blonda russin. Så enkelt så det knappt behövs ett recept men ljuvligt och lyxigt gott.

8 november 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 125 g styck
  • 1 st citron
  • 500 g babyspenat
  • 120 g ädelost
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl blonda russin
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram kalvköttet en timme innan tillagning så det blir rumsvarmt.
  2. Grilla det hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  3. Dela citronen och grilla den med snittytan ner.
  4. Fräs spenaten i lite olja så den precis börjar mjukna.
  5. Smula i osten och strö på russinen.
  6. Salta och peppra och blanda försiktig om.
  7. Servera salladen och kläm över de grillade citronerna över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept