Krispiga grönkålschips

Krispiga kålchips
Foto: Matton
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Krispiga grönkålschips

4 ingredienser

ca 1 h

Nyttiga chips! Finns det ens? Ja - dessa grönkålschips med olivolja och havssalt kan du äta med riktigt gott samvete.

Ingredienser

  • ca 400 g grönkål
  • olivolja
  • havssalt
  • ev lökpulver och chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär bort alla grova stjälkar från grönkålsbladen och riv resten i mindre bitar. Massera dem med olivolja och sprid ut dem på en plåt. Krydda med salt och eventuell annan smaksättning som lökpulver och mortlade chiliflakes och massera runt så allt får smaksättning på sig.
  3. Torka i mitten av ugnen tills kålen är riktigt krispig, torr och "chips-aktig", det tar ca 1 timme. Urgott till en öl!