Honungskakor med citron

30 m
35 kakor
Från Nyhetsmorgon

Härligt sega och lite kolaaktiga är dessa kakor som man snabbt och enkelt bakar många av. Grädda dem inte för länge, de ska hellre vara lite sega än knapriga.

27 mars 2015
Visa mer
30 m
35 kakor

Du behöver

  • 150 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 1 citron, 
rivet skal från
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Till servering

  • vaniljglass
  • strimlad inlagd citron eller bara lite rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och honung mjukt och smidigt med elvisp i en bunke. Tillsätt saft och skal från citronen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Arbeta samman till en deg.
  2. Forma degen till valnötsstora kulor och lägg dem lite luftigt på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite lätt med handen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna börjar bli lite gyllenbruna på undersidan (lyft försiktigt på en och kontrollera).
  3. Gör kakorna till en liten dessert genom att servera dem med vaniljglass och strimlad inlagd citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept