Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré

Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré
Foto: Martin Fuxin
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • salt
  • 1 tsk ägg
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • 1 st huvud blomkål
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 3 msk crème fraîche

Sallad

  • 1 st morot
  • 4 st rädisor
  • 1 st fänkål
  • 1 huvud gemsallad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ättika
  • salt

Gör så här

  1. Blomkål: Plocka ner blomkålen i buketter och koka mjuka i saltat vatten. Häll bort vattnet och mixa med crème fraîche och salt till en slät pure.
  2. Lammfärs: Blanda lammfärsen med salt och svartpeppar tillsätt ägget och blanda lite till. Avsluta med vattnet. Forma fyra biffar och stek i panna på båda sidor.
  3. Sallad: Plocka ner och skölj salladen. Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i isvatten i 10 min. Blanda en vinegrette med olja, ättika och salt. Blanda vinegretten med salladen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept