Beer braised lamb shank

4

Du behöver

  • 1,5 st medelstora lammläggar på ben
  • 3 msk chilipulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • 0,5 msk mald kanel
  • Majsolja till stekning
  • 66 cl mörkt öl
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Blanda de torra kryddorna i en skål och klappa sedan in dem i lammläggarna.
  2. Bryn läggarna 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta med lite olja i. 
  3. Sänk värmen och häll sedan i ölet, vinägern och tomatpurén. 
  4. Lägg lock och låt puttra 2-4 timmar. ta av locket mot slutet och koka ihop bräseringsvätskan något.
  5. Dra bort köttet från benen med en gaffel och servera det sedan med bräseringsvätskan något.
  6. Serveras med små vete- eller majstortillas, tunt skivad avokado, silverlök och några limeklyft
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept