Mjuk pepparkaka med torkad frukt

Mjuk pepparkaka
Foto: tv4
Från Nyhetsmorgon
Jul

Mjuk pepparkaka med glasyr och torkad frukt.Den här ljuvliga kakan behöver man ju inte bara äta på adventsmornar, den passar i alla sammanhang året runt! Recept från boken December

2 december 2012
Visa mer

Du behöver

Mjuk pepparkaka

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära

Till formen

  • 1 msk smör
  • 2-3 msk ströbröd

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 3 msk grädde
  • 1 dl hackade nötter och torkad frukt

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång brödform.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt. Rör ner gräddfilen. Blanda ner alla kryddorna och bikarbonat i mjölet och rör om ordentligt. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda den i 45 minuter eller tills en sticka kommer helt torr ur kakan. Låt pepparkakan svalna lite innan du stjälper upp den.
  4. Glasyr
    Blanda ihop florsocker och grädde till en tjock glasyr och bred den över den avsvalnade mjuka pepparkakan. Strö över nötter och torkad frukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept