Köttfärssås i slow cooker

5-7 h
8
Från Nyhetsmorgon

Köttfärsås som kokats i 5-7 timmar i  en slow cooker. Perfekt att starta på morgonen och sen ha middagen klar när man kommer hem.

28 september 2014
Visa mer
5-7 h
8

Du behöver

  • 6-700 g köttfärs
  • 2 gula lökar (eller 6 schalottenlökar)
  • 10-12 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2-3 palsternackor
  • 2-300 g rotselleri
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 kruka persilja (krus, inte blad)
  • 1 näve oregano
  • 1-2 lagerblad
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i omgångar. Tre omångar i en stor stekpanna brukar vara lagom. I med en klick smör, stek färsen och häll ner i slowcookern.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör tills den är blank. Den ska inte få yta men däremot mjukna en aning så den blir söt. Ner med allt i köttfärsen. Häll på tomater och puré.
  3. Slå på slowcookern på medium.
  4. Skala palsternackor och rotselleri. Skär i små tärningar. Fräs mjuka i smör.
  5. Dela selleristjälken längs med och skär den sedan i skivor som är 2-3 mm tjocka. Låt gå med i pannan tillsammans med palsternackorna och rotsellerin när de bara har några minuter kvar. Ner med allt i slowcookern.
  6. Grovhacka persiljan och oreganon. Tillsätt det mesta av örterna (spara lite till servering) tillsammans med lagerbladen i grytan. På med locket.
  7. Låt puttra i 5-7 timmar. När det närmar sig servering grovhackar man basilikan och har i även den.
  8. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, lite riven parmesan och ett gott vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept