Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

1,5 h
4
1,5 h
4

Du behöver

  • 1,5 kg kyckling, hel
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl mango chutney
  • 2 vitlökslyftor, pressade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 broccolistånd, delad i buketter och stavar
  • 0,5 lime, pressad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 2,5 dl creme fraiche, 34 %
  • rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Rör ner mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja i det smälta smöret. Gnid in kycklingbitarna med glazen, gärna även under skinnet. Rosta i ugnen 175 grader i ca 60 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
  2. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  4. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept