Krispig rabarber-och jordgubbspaj med kardemumma

35 minuter
Från Nyhetsmorgon

Rabarber och jordgubbar under krispiga smulor på digestivekex, cornflakes och muscovadosocker. Kardemumman är pricken över i:et i denna smulpaj. 

2 maj 2013
Visa mer
35 minuter

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl digestivekex, krossade
  • 1 dl krossade cornflakes
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1,5 tsk hela kardemummakärnor
  • 150 gr kylskåpskallt smör
  • 500 gr rabarber
  • 250 gr färska jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • smör till form

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, digiestivesmulor, cornflakessmulor och muscavadosocker. Mortla eller krossa kardemummakärnor och rör i smulblandningen.
  2. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  3. Om rabarbern är grov, skala. Om den är späd så skiva direkt i 1 cm skivor. Dela jordgubbarna i kvartar. Lägg i en bunke och häll över potatismjöl och socker. Rör runt ordentligt.
  4. Smörj en pajform med smör och lägg i frukten. Toppa med smulorna. Grädda i 225 grader (varmluft) i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Servera gärna rabarber- och jordgubbspajen med vaniljgrädde, dvs grädde vispad med socker och urskrapad vaniljstång, vaniljpulver eller vanligt vaniljsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept