Jennies special ribs

Från Nyhetsmorgon

I vänskapskretsen gillar man dessa revben. Jag blir tillfrågad att göra dem gång på gång och det blir sällan några över, trots jag alltid gör i överkant. Länge fanns det inget nerskrivet recept på dessa revben, som blivit något av min specialitet  - varav namnet "special ribs". /Jennie

Jens Dolks dryckestips
2261 Leth Rosé Zweigelt 2013, Österrike
Rosé mitt i vintern? Ja om det passar till maten så spelar vädret ingen roll tycker jag. Dessutom brukar jag ju tipsa om rosé när Jennie står för maten med sina asieninspirerade smaker.

19 december 2014
Visa mer
2
4

Du behöver

  • 1,2 kg revben, skurna i bitar
  • 0,5 dl oystersauce
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 cm ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 knivsudd kanel
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och nymalen svartpeppar

Rödkålsslaw

  • 0,5 litet rödkålshuvud, väldigt tunt skivat
  • 0,5 rödlök, tunt skivat
  • 1 äpple, finhackat
  • 1,5 cm ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk socker
  • 2 tsk gochujaro (koreanskt chilipulver)
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk ren ättika
  • 2 tsk salt
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 1 timme 30 minuter.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till glacen.
  4. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glace. Sätt tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.
  5. Rödkålsslaw
    Blanda alla ingredienser väl, gärna med händerna. Låg gärna stå kallt i 20 minuter så smakerna gifter sig väl. Färdigt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept