Låt entrecoten vila medan du förbereder det övriga, eller gärna över natten.
Skär av nedersta delen av sparrisen, ca 2-3 cm. Skär dem jämnlånga. Ansa vårlöken och dela i halvor eller kvartar beroende på storkel. Skär dem jämnlånga med sparrisen.
Blanda oystersauce, honung och sesamolja väl till en tjock glaze.
Grilla köttet till en innertemperatur på 55 grader för rare eller högre för mer genomstekt kött. Eller stek på hög värme i olja till önskad innertemperatur. Låt vila.
Stek sparris och salladslök i rapsolja på hög värme i ca 2 minuter. Häll på hälften av glazen och låt steka med i 1 minut. Dra åt sidan. Om du använder shitake eller ostronskivling, stek dem samtidigt i smör och olja på hög värme.
Skär upp köttet och lägg upp på tallrikar tillsammans med sparris, vårlök och svamp. Strö sesamfrön över grönsakerna. Servera genast!