Baja fish taco

4

Du behöver

Pico de gallo (färsk tomatsalsa)

  • 2 ekologiska kvisttomater
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 jalapeño, finhackad '
  • 0,5 lime, pressad
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 tsk salt

Guacamole

  • 2 avokado
  • 0,5 ekologisk kvisttomat
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 lime, pressad
  • 1 msk hackad koriander
  • salt
  • ev 0,5 jalapeño, finhackad

Salsa Verde

  • 2 lime, pressade
  • 1 tsk salt
  • koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chili
  • 1 avokodo
  • 0,5 dl tomatillo, avrunna

Baja fish taco

  • 300 g vit fisk (torsk, kummel, kolja)
  • vetemjöl
  • salt

Frityrsmet

  • 1,5 dl öl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl

Kålsallad

  • 0,25 rödkålshuvud
  • 0,5 silverlök

Syrad grädde

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Servering

  • koriander
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Pico de gallo
    Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, blanda med lök, jalapeño och koriander. Smaka upp med salt och limejuice.
  2. Guacamole
    Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, gröp ur avokadon - mosa samman med övriga ingredienser i en mortel. Guacamolen ska inte vara slät utan det ska finnas lite bitar kvar i den. Smaka upp med salt och ev. jalapeño.
  3. Salsa verde
    Mixa limejuicen, salt och koriandern helt slät. Tillsätt avokado, vitlök, chili och mixa igen. Mixa sedan i tomatillon till önskad konsistens, chunky eller slät.
  4. Baja fish taco
    Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten, låt stå i 15 minuter innan den används. Skär ner fisken i avlånga bitar ca 1 cm breda och 8 cm långa. Vänd i vetemjöl och salta fisken. Vänd sedan i frityrsmeten och fritera på 170 grader i olja. När fisken är gyllene är den klar, ta upp och låt den rinna av på hushållspapper och salta lätt.
  5. Kålsallad
    Strimla rödkål och silverlök, blanda.
  6. Syrad grädde
    Blanda samman grädde och vinäger, låt stå i rumstemperatur och tjockna i ca 2 timmar, smaka upp med salt och ev. mer vinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept