Rostad brysselkål, äpplen och senapskräm

10 min
4
Från Nyhetsmorgon
Jul

Varm sallad med krispig brysselkål, äpplen och senapskräm. Passar perfekt på julbordet.

11 december 2014
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 300 g brysselkål, halverade
  • 1,5 msk smör
  • salt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kryddpeppar, krossade
  • 2 äpplen, gärna Ingrid Marie, klyftade
  • 2 msk söt senap, gärna Västervikssenap
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Stek brysselkål i smör i stekpanna 5 minuter tills de blir lite krispiga. Smaksätt med salt, honung och kryddpeppar. Lägg i äppelbitarna i pannan med brysselkålen de sista 2 minuterna.
  2. Rör samman senap och crème fraiche. Servera brysselkålen med senapskrämen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept