Lammfärssås med rotfrukter, citron, vitlök

20 min
4
Lammfärssås med rotfrukter, citron, vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Läcker färs med rotfrukter. Citron, salvia och vitlök lyfter fram lammsmaken!

28 januari 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st citron
  • 1 knippe salvia
  • 0,5 vitlök
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 st morot
  • 0,25 st rotselleri
  • 1 liten palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 st salladslök
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala vitlöken och hacka den grovt. Fräs lammfärsen tillsammans med vitlöken, salvia och rivet citronskal. Salta och peppra.
  2. Tärna rotfrukterna och fräs dem i smör, slå det över lammfärsen. Tillsätt de passerade tomaterna, grönsaksbuljongen och tabascon. Låt alltsammans koka ihop under cirka 10 minuter.
  3. Avsluta med salladslöken och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept