Havskräftor Amoureuse

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 16 havskräftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • 2 msk Pernod

Sås

  • 2 små schalottenlökar
  • 3 dl champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 1 tomat
  • 15 g smör
  • 1 msk kapris
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finhackade färska örter dragon och persilja
  • Salt
  • kajennpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka svampen. Kärna ur och finhacka paprikan. Finhacka tomaten.
  2. Fräs löken och svampen i smöret. Tillsätt paprika och kapris och bryn i 1-2 minuter. Rör i tomaten. Tillsätt grädden.
  3. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter. Rör i örterna och smaka av såsen med salt och kajennpeppar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kräftorna och fräs dem snabbt under omrörning, 1-2 minuter. Pressa över citronsaften.
  5. Tillsätt 2-3 msk Pernod och flambera kräftorna i pannan.
  6. Häll över såsen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept