Boeuf Bourguignon

1 dygn i marinad + ca 2,5 h
8 - 10
1 dygn i marinad + ca 2,5 h
8 - 10

Du behöver

  • 1,5 kg högrev i grytbitar (ca 4 cm)
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 75 cl kraftigt rödvin (1flaska)
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g rimmat fläsk i grova strimlor
  • 25 smålökar
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • bladpersilja
  • maizenamjöl

Gör så här

  1. När köttet marinerat klart, slå av rödvinet och bryn köttet och grönsakerna i smöret. Salta och peppra.
  2. Flytta över köttet i en gryta, vispa ut stekpannan med vatten och sila ner skyn i grytan, tillsätt rödvinet som det marinerats i.
  3. Tillsätt kryddor och vitlök, och rör ordentligt. Häll på rödvin och tillsätt tomatpuré.
  4. Låt grytan koka sakta under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar ca cirka 1,5 -2 timmar.Red av med maizena mjölet.
  5. Stek fläsket knaprigt och stek hela skalade lökar och små champinjoner i smör. Lägg fläsk, lök och svamp i grytan och koka ytterligare 20 minuter.
  6. Smaka eventuellt av din boeuf bourguignon med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt eller pressad potatis och rostat bröd i trekanter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept