Raw choklad- och körsbärscheesecake

10 - 12 bitar
Raw choklad- och körsbärscheesecake
Foto: Jenny Grimsgård
10 - 12 bitar

Du behöver

Botten

  • 4 dadlar, urkärnade
  • 1 msk kokosolja
  • 3,5 dl riven kokos
  • 1 dl rå kakao
  • 1 krm havssalt

Fyllning

  • 3,5 dl cashewnötter
  • 5 msk kokosolja
  • 1 citron, saft
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 msk agavesirap
  • 1 dl vatten
  • 1 krm havssalt
  • 3 dl urkärnade körsbär, färska eller frysta som tinat

Garnering

  • färska hallon

Gör så här

  1. Botten
    Blötlägg dadlarna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
  2. Täck en springform, cirka 18 centimeter i diameter, med plastfolie.
  3. Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Mixa dadlar, kokosolja, kokos, kakao och salt i en matberedare tills det blir en degig konsistens.
  4. Tryck ut degen i formen så att bottnen är täckt. Ställ i kylen och låt vila en stund.
  5. Fyllning
    Blötlägg cashewnötterna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
  6. Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Lägg alla ingredienser utom körsbären i en matberedare och mixa tills det blir en fin kräm.
  7. Häll 0,75 av fyllningen i formen och sprid ut över bottnen.
  8. Mixa resten med bären och bred ut på det första lagret fyllning.
  9. Låt kakan stå i frysen över natten, täckt med plastfolie. Ta ut den cirka 30 minuter före servering och dekorera med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept