Glasnudlar med grönsaker - Chapachae

Glasnudlar med grönsaker - Chapachae
Foto: Ulrika Pousette

Glasnudlar med grönsaker - Chapachae

13 ingredienser

Glasnudlar gjorda på sötpotatis är otroligt populära i Korea och på koreanska restauranger i hela världen. De är genomskinliga och lite fastare och tuggigare än många andra nudeltyper. /Byung-Hi och Byung-Soon

Här hittar du receptet på Bulgogi.

Vill man göra rätten vegetarisk tar man bara bort köttet och lägger i lite mer svamp.

Ingredienser

portioner
  • 10 cm zucchini
  • 0,5 röd paprika
  • 2 morötter
  • 150 g champinjoner (och/eller karljohansvamp eller shiitake)
  • 200 g glasnudlar (gärna sötpotatisglasnudlar)
  • 3 dl purjolök, strimlad
  • 50 g färsk spenat
  • 100 g nötkött (eller bulgogi)
  • matolja, till stekning
  • 2 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka halvmånar och strimla paprikan.
  2. Skal och strimla morötterna i tunna stavar.
  3. Skär svampen i större bitar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Sila av och klipp i mindre bitar om de är för långa.
  6. Stek grönsakerna och sedan eventuellt köttet i matolja i en stekpanna några minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.
  7. Lägg nudlar, stekta grönsaker och kött i en separat bunke och tillsätt soja, socker, sesamolja och peppar.
  8. Blanda väl och låt dra 10 minuter före servering.
  9. Servera gärna ljummet.