Vaniljkaka med hallon- och kardemummakräm

Vaniljkaka med hallon- och kardemummakräm
Foto: Tv4

Du behöver

Vaniljkaka

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 250 g smält smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 3 dl gräddfil

Hallon- och mascarponekräm

  • 1 burk mascarponeost (funkar nästan lika bra med creme fraiche)
  • 4 msk strösocker
  • Några nypor nymalen kardemumma
  • 300 g frysta hallon

Gör så här

  1. Vaniljkaka
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en grynig massa.
  2. Ta bort 3 dl av smulorna och ställ åt sidan. Blanda ägg och gräddfil i den andra delen av massan.
  3. Smörj en ugnsfast form och bred ut smeten, strö sedan över 3 dl smulor över kakan.
  4. Grädda din vaniljkaka mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan, sikta över vaniljsocker blandat med florsocker. Låt kakan svalna och servera den med hallon- och mascarponekräm.
  5. Hallon- och mascarponekräm
    Blanda ihop och rör runt, ju mer hallonen tinar desto mer rosa blir krämen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept