Kubba

Kubba
Foto: Jens Nordström

Du behöver

Deg

  • 750 g ris
  • 1 ägg
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • vatten
  • 1 l olja till fritering, ca

Köttfyllning

  • 500 g köttfärs
  • 2 st lök
  • 0,5 knippe bladpersilja
  • Kryddor, valfria

Vegetarisk fyllning

  • 5 st svampar
  • 1 st lök
  • 250 g ärtor
  • 0,5 knippe bladpersilja

Till servering

  • grönsallad
  • saltgurka
  • Kall yoghurtsås

Gör så här

  1. Koka riset och låt det kallna.
  2. Blanda ägg och kryddor med riset och knåda riset till en deg.
  3. Fyllningar
    Fräs lök, köttfärs och krydda.
  4. Blanda i bladpersiljan.
  5. Till den vegetariska blandas svamp och kök som fräses.
  6. Blanda i ärtor och bladpersilja.
  7. Låt fyllningarna svalna.
  8. Kubba
    Tag degen och forma till en liten boll.
  9. Gör försiktigt ett hål i degen och lägg i fyllningen.
  10. Förslut öppningen med lite deg.
  11. Fritera kubben i cirka 10 minuter tills den fått fin brun färg.
  12. Servera med grönsallad, saltgurka och en kall yoghurtsås!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept