Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett

15 m
4
Nyfångad fisk med ingefära, örter och sesamvinägrett
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 300 g pinfärsk fiskfilé i hel bit, t ex lax, hälleflundra eller torsk
  • 1 ask ärtskott eller dill
  • 1 bunt blomkrasse eller annan ört, gärna extra örtblommor till garnering
  • 1 liten burk inlagd japansk ingefära (gari)

Sesamvinägrett

  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • 1 msk vitvinsvinäger eller citronjuice
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 msk neutral rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-))
  2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela örter på fisken och klipp över krassen.
  3. Blanda vinägretten, gärna i en burk med tätt lock och skaka runt dressingen…
  4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på fisken. Ringla över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. Servera som en fräsch plock-/lunchrätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept