Nutellabollar

30 m
Nutellabollar
Foto: Frida Skattberg
Från Nyhetsmorgon

Underbart krämiga chokladbollar med nutella och oboy. Testa dessa och du kommer aldrig vilja baka några andra chokladbollar igen!

Förvara dina nutellabollar i en tätslutande burk i kylskåpet. Går även utmärkt att frysa.

13 september 2015
Visa mer
30 m

Du behöver

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk kakao
  • 6 msk oboypulver
  • 2 dl nutella
  • 1 nypa salt
  • 13-15 dl havregryn

Garnering

  • pärlsocker/kokos/strössel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2 minuter.
  2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver, salt och nutella. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen. Meningen är att havregrynet ska krossas med elvispens hjälp.
  4. Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex. pärlsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept