Ankbröst med körsbärswasabi

Ankbröst med körsbärswasabi
Foto: TV4

Wasabin med körsbärssmak sätter prägel på den här läckra rätten.

Dryck till maten
St-Nicolas de Bourgueil 2002.

Till ankbröstet serverar Nisse sina

potatistoppar

.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st ankbröst, à ca 300 gram
  • 2 krm krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås

  • 2 msk socker
  • 0,5 dl portvin
  • 2 dl urkärnade körsbär
  • 1 krm wasabipasta
  • 1 dl rött vin

Gör så här

  1. Ankbröst
    Sätt ugnen på 125 grader. Ruta fettkappan med en vass kniv, salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
  2. Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 63 grader innertemperatur (ca 12-14 min).
  3. Ta ut och låt köttet vila 15 min. i al.folie. Skär det i tunna skivor. Lägg upp på varm tallrik. Servera med körsbärssåsen, potatistopparna och haricot vertes.
  4. Sås
    Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig. Smaksätt den med wasabipasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept