Kantarellsoppa med rökt lax

Kantarellsoppa med rökt lax
Foto: Jacob Grange

Du behöver

  • 200 g kantareller
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk strimlad rökt lax
  • 1 dl vitt vin eller sherry
  • 2 dl grädde
  • 2 st schalottenlökar, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Dela och fräs svampen i lite smör tills vätskan gått ur. Tillsätt lök.
  2. Pudra med mjöl.
  3. Tillsätt fond och vin.
  4. Tillsätt grädde och låt sjuda i 5-7 min.
  5. Mixa.
  6. Servera med några droppar torr sherry och strimlad rökt lax. Garnera med gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept