Fylld lövbiff

20 min
4
Fylld lövbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 4 st stora lövbiffar, ca 500 g
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Fyllning:

  • 50 g rökt skinka, i små tärningar
  • 50 g champinjoner, finhackade
  • 1 st liten gul lök, finhackad
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st äggula
  • salt
  • smör
  • potatispuré
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar. Tärna skinkan.
  2. Fräs lök och champinjoner i smör i en panna ett par minuter. Lägg i skinkan, rör om och tag från värmen.
  3. Rör ner pepparroten, persiljan och äggulan. Smaka av med salt.
  4. Fördela fyllningen på ena halvan av biffen och vik över den andra halvan.
  5. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek biffarna på stark värme knappt en minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Lägg upp biffarna på varma tallrikar och servera med potatispuré och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept