Laxcarpaccio med ingefära, soja och risvinäger

15 min
8
Laxcarpaccio med ingefära, soja och risvinäger
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Det här är en lättgjord förrätt - den kräver ingen tillagning alls. Det enda du behöver göra är att blanda de första fyra ingredienserna, låta dem stå och dra i ungefär 10 minuter, lägga upp laxskivorna på ett par stora fat, hälla över dressingen och strö på lite finhackad salladslök

Det går lika bra att använda tunt, tunt skurna skivor av rå tonfisk.

11 september 2009
Visa mer
15 min
8

Du behöver

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl risvinäger
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 1 msk sesamolja (kan uteslutas)
  • 750 g lax, helst ekologisk, skivad så tunt som det bara går
  • 2 st salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Blanda sojan med risvinägern och riv i ingefäran. Häll eventuellt i sesamolja (den aromatiska nötsmaken ger en rund och välsmakande mildhet men laxen är tillräckligt fet som den är, därför kan den uteslutas om man vill att det ska vara lite syrligare). Låt dra i 10 minuter.
  2. Skär undertiden de mycket tunna laxskivorna i breda remsor och lägg upp dem omlott på ett par fat.
  3. Häll på ingefärsdressingen och strö på den tunt skivade salladslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept