Revbensspjäll med coleslaw

Från Förkväll

Revbensspjäll som grillas i varmluftsugn, vanlig eller varför inte ute på grillen. En krämig coleslaw är det självklara tillbehöret.

26 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1.5-2 kg tunna revbensspjäll
  • lagerblad
  • gul lök
  • svartpepparkorn

Glaze

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dL japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 1 st tumstor knöl färsk riven ingefära
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Coleslaw

  • 6 dl strimlad vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 st morot, riven på grova sidan av ett rivjärn

Dressing

  • 0,5 tsk senapspulver eller 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl gräddfil
  • 1,5 dl majonnäs av valfri sort
  • 2-3 msk äpplemos
  • 0,5 st urkärnad och finhackad spanskpeppar

Gör så här

  1. Revbensspjäll
    Koka revbenen i vatten, lagerblad, lök och svartpepparkorn i ca 30 minuter.
  2. Ta upp och torka av.
  3. Pensla på glazen och grilla i 200 g varmluftsugn i ytterligare ca 30 minuter.
  4. Ös spjällen med stekskyn bildas några gånger under tiden. Täck över med folie om ytan skulle bli för bränd.
  5. Glazea
    Blanda samman alla ingredienser väl till en härlig glaze som även kan användas vid bordet för dem som vill ha extra.
  6. Coleslaw
    Lägg kål och den rivna moroten i en rostfri bunke.
  7. Salta och blanda ordentligt.
  8. Låt det stå tills kålen har mjuknat (ca 30 minuter).
  9. Pressa sen vätskan ur kålen.
  10. Dressing
    Blanda ingredienserna till dressingen i en skål.
  11. Blanda i den urpressade kålen och moroten och rör samman väl.
  12. Låt gärna stå i kylen 1-2 timmar innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept