Vietnamesiska vårrullar

Du behöver

  • 8 st rispapper
  • 150 g glasnudlar
  • 4 st små vårlökar
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 st avokado
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 150 g skalade räkor
  • 4 st salladslökar

Dipsås soja

  • 6 msk soja (gärna ljus)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk socker
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st salladslök, hackad i tunna ringar
  • 1 tsk hackad röd chili
  • Dippsås cashew
  • 0,75 dl risvinäger
  • 1 dl socker
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 1 msk hackade cashewnötter

Gör så här

  1. Vårrullar
    Koka upp vatten i kastrull och dra av plattan.
  2. Lägg i glasnudlarna och låt dra i 5 minuter under lock.
  3. Häll av vattnet.
  4. Skär nudlarna till korta längder och lägg i en bunke.
  5. Hacka räkor, vårlökar, koriander, chili och skär avokadon i små bitar.
  6. Lägg allt tillsammans med nudlarna och rör om väl.
  7. Dela salladslökarna på längden så du får ut 8 st och lägg åt sidan.
  8. Fyll en stor bunke med fingervarmt vatten och låt ett rispapper i taget få mjukna i ca 30 sekunder.
  9. Ta upp rispappret och lägg på kökshandduk och klappa torrt.
  10. Lägg 2 msk fyllning ovan mitten med en salladslök på, så att den sticker ut några cm utanför rispappret.
  11. Vik in kanten nedifrån, vik in sidorna och rulla ihop alltsammans.
  12. Gör sen likadant med resten av fyllningen.
  13. Dippsås soja
    Blanda allt i en skål och rör tills sockret löst sig.
  14. Ställ svalt till servering.
  15. Dippsås cashew
    Blanda allt i en skål och rör tills sockret löst sig.
  16. Ställ svalt till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept