Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll

2h 30 min
Honung, apelsin och chili-glacerade revbensspjäll
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Kryddiga och söta revben som smälter i munnen.

Revben ska koka så länge att köttet lätt släpper ifrån benen.

27 juni 2011
Visa mer
2h 30 min

Du behöver

  • 500 g revbensspäll
  • 1 dl apelsinblomshonung
  • 1 st röd chili
  • 0,5 dl apelsinjuice, koncentrerad
  • 1 st gul lök, delad
  • 1 msk salt
  • 2 stjälkar blekselleri

Gör så här

  1. Lägg ner revbensspjällen i en kastrull med saltat vatten och koka dem möra tillsammans med gul lök och selleri. Det tar cirka 2 timmar.
  2. Mixa honung, chili och apelsinjuice slätt.
  3. Sätt ugnen på 220 grader när cirka 30 minuter återstår av koktiden.
  4. Lyft upp revbenen och lägg dem på en plåt, pensla med honung/chili-glacen.
  5. Ställ in i ugnen och glasera dem cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept