Nässlor med ägg, yoghurt och rostat bröd

NYHET
Nässlor med ägg, yoghurt och rostat bröd
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Nässlor med ägg, yoghurt och rostat bröd

9 ingredienser

20 m

Den här enkla och goda rätten med nässlor, ägg, yoghurt och rostat bröd gör sig riktigt bra som lunch eller enklare middag.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, strimlad
  • 50 g smör
  • 100 g nässlor, sköljda och plockade blad
  • 6 ägg
  • salt
  • 1 tsk curry
  • peppar
  • 1 dl yoghurt
  • bröd, rostat

Gör så här

  1. Bryn löken i en stor stekpanna med smör tills den är karamelliserad och gyllenbrun.
  2. Tillsätt nässlor och stek i ytterligare ca 5 minuter på låg värme.
  3. Forma små hål bland nässorna och knäck i äggen. Stek tills äggen stannat.
  4. Strö över salt, curry och peppar.
  5. Ta av pannan från värmen och klicka på lite yoghurt. Servera med rostat bröd.