Nacho- och grönsaksdipp

Nacho- och grönsaksdipp
Foto: TV4

Det är toppen att ha en påse nachochips i skafferiet. Tillsammans med stavar av grönsaker och olika dippsåser är det ett utmärkt tilltugg till en drink eller en smarrig inledning på en middag. Du kan laga såserna efter vårt recept, men har du bråttom finns det färdiga att köpa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 påse nachips
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • Guacamole:
  • 2 avokador
  • 2 msk hackad röd lök
  • 1 tärnad tomat
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 2 tomater
  • 0,5 röd lök
  • 1 finhackad röd spansk peppar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Skär morötter och gurka i stavar och lägg upp dem vackert på ett stort fat. Lägg även upp nachochipsen.
  2. Guacamole: Skala och hacka rödlöken, hacka koriandern och skålla, skala och hacka tomaten. Mosa avokadon med en gaffel och blanda snabbt i limesaften. Blanda ner hackad lök, tomattärningar och koriander, krydda med salt.
  3. Tomatsalsa: Skålla, skala och hacka tomaterna. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Skala och finhacka löken. Blanda tomat och lök med koriander och chili. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept