Teriyakimarinerad sesamlax

25 min
6
Teriyakimarinerad sesamlax
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Teriyakimarinerad sesamlax med guldnudlar är en god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gyllene gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt. /Monika Ahlberg

26 augusti 2010
Visa mer
25 min
6

Du behöver

  • 900 g laxfilé
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 dl teriyakisås
  • 4-6 msk sesamfrön
  • 300 g risnudlar
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • Flingsalt
  • svartpeppar

Till servering

  • 200 g sockerärtor
  • 6 st gröna sparris
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda teriyakisåsen med ingefäran.
  2. Pensla laxen med såsen.
  3. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
  4. Strö över sesamfröna.
  5. Salta och peppra.
  6. Stek laxen i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  8. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
  9. Dela sparrisen i 3 bitar.
  10. Koka sparris och sockerärtor i några minuter i lättsaltat vatten.
  11. Häll av vattnet.
  12. Lägg upp lax, nudlar, sparris och sockerärtor på fat.
  13. Droppa över sweet chilisås och servera.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept