Ostbollar med pepparkakskross

Ostbollar med pepparkakskross
Foto: Björn Terring
Från Nyhetsmorgon
Jul

Ljuvliga smaker. Pepparkakor och grönmögelost är en förträfflig kombination! Roliga och bra att servera som ”Snapas”. /Monika Ahlberg

25 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 175 g grönmögelost, gärna Saint Agur, ca
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk flytande honung
  • 15 st pepparkakor, ca

Gör så här

  1. Blanda grönmögelost, philadedlphiaost och honung, gärna i en matberedare, till en smidig massa.
  2. Lägg pepparkakorna i en plastpåse eller stor mortel och krossa till fina smulor.
  3. Forma bollar av ostmassan och rulla dem i pepparkakssmulorna.
  4. Servera på ett stort fat eller på den lilla ”snapasgaffeln”.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept