Monika Ahlbergs julsenap

Monika Ahlbergs julsenap
Foto: Sara Palmquist

Du behöver

  • 100 g gula senapsfrön
  • 100 g bruna senapsfrön
  • 1,25 dl mild rödvinsvinäger
  • 1,25 dl ättikssprit, 12%
  • 3 dl strösocker
  • salt
  • 4 tsk kryddnejlika, mald

Gör så här

  1. Blanda samman senapsfrö och vinättika. Låt svälla 2 dagar.
  2. Mixa hälften av senapsfröna till en slät massa och låt resten vara hela. Häll upp i en kastrull.
  3. Tillsätt sockret och värm sakta under omrörning tills sockret smält, cirka 15 minuter. Obs! Den får ej koka.
  4. Smaka av med salt och malen kryddnejlika. Häll upp i rengjorda burkar och förslut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept