Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla

Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla
Foto: Ann Lindberg
6

Du behöver

  • 800 g färsk hälleflundrafilé, havskatt eller annan vit fast fisk
  • 6 st pilgrimsmusslor

Marinad

  • 3 st lime, skal från 1 och saft av 3
  • 3 st citroner, saften
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili, spansk peppar
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 röda röda lökar

Till servering och ganering

  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 st gurka
  • Några kvistar koriander
  • Några kvistar körvel
  • 300 g kokta och skalade räkor
  • 1,5 tsk strösocker (kan ta lite mer)

Gör så här

  1. Riv skalet av en limefrukt. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.
  2. Finhacka vitlök och chili.
  3. Riv ingefäran.
  4. Blanda ner i citrussaften.
  5. Salta och peppra rikligt.
  6. Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.
  7. Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept