Monikas solöga

Monikas solöga
Foto: TV4
Från Monikas mat

En variant av klassikern solöga. Precis före servering bryner jag lite smör och häller över sillen. Beräknas till ca 6 personer.

Beräknas för ca 6 personer.

8 november 2011
Visa mer

Du behöver

  • 6 st matjessillfiléer
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 1 st stor röd lök
  • 6 st inlagda rödbetor
  • 1,5 dl hackad bladpersilja
  • 1,5 dl hackad dill
  • 5 msk kapris
  • 75 g smör

Till servering:

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Hacka sillfiléerna i grova bitar. Lägg upp dem på ett fat.
  2. Koka och skala äggen. Dela i gulor och vitor och hacka dem var för sig.
  3. Skala och hacka den röda löken och röd¬betorna. Hacka persilja och dill.
  4. Lägg kaprisen och övriga tillbehör runt sillen i vackra högar. Bryn smöret och häll det över sillen.
  5. Servera med bitar av knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept